חברים יקרים ,נשאלתי על ידי מטופלת שלי שסובלת מבעיות פרקים איך זה ששום שיטה וטיפול גם ברפואה משלימה וגם במערבית לא עזרה לי עד היום חוץ מהשיטה שלך.אז ראשית בואו נראה מה זה דלקת פרקים לפי מה שמופיעה בויקיפדיה.

חברים יקרים ,

נשאלתי על ידי  מטופלת שלי שסובלת מבעיות פרקים איך זה ששום שיטה וטיפול גם ברפואה משלימה וגם במערבית לא עזרה לי עד היום חוץ מהשיטה שלך.

אז ראשית בואו נראה מה זה דלקת פרקים לפי מה שמופיעה בויקיפדיה.

מויקיפדיה

דלקות מפרקים הן קבוצת מחלות הכוללות נזק למפרקי הגוף. דלקות מפרקים נחשבות לגורם המוביל לנכות באוכלוסייה מבוגרת מ 65.

מחלות הגורמות לדלקת מפרקים יכולות להיות מחלות אוטואימוניות, מחלות על רקע שקיעת גבישים במפרקים ומחלות זיהומיות שונות לרבות דלקת מפרקים זיהומית. דלקת מפרקים ניוונית יכולה להתפתח בעקבות טראומה גופנית או זיהום במפרק או על רקע שימוש מרובה במפרק או גיל מבוגר.

דלקות מפרקים מסווגות לפי מספר המפרקים ומיקום המפרקים המעורבים בדלקת. החלוקה הראשונה היא לדלקת מפרקים הפוגעת במפרק אחד (מונוארתריטיס, monoarticular Arthritis) לעומת דלקת מפרקים הפוגעת במספר מפרקים (פוליארתריטיס, Polyarticular Arthritis).

דלקות מפרקים הפוגעות במספר מפרקים מסווגות בשנית לכאלו הפוגעות בארבעה מפרקים או פחות של הגפיים (Peripheral oligoarticular), לדלקות מפרקים הפוגעות ביותר מארבעה מפרקים של הגפיים (Peripheral polyarticular) ולדלקות מפרקים הפוגעות גם בעמוד השדרה (Peripheral with axial involvement).

באבחון כאב מפרקי מבדילים בין כאב הנובע מהמפרק לכאב הנובע ממבנים אחרים ובין כאב דלקתי לכאב אחר.

אבחון דלקת מפרקים מתחיל בלקיחת אנמנזה מקיפה המבררת את סוגי התסמינים, חומרת וזמן הופעתם ומיקומם. תסמינים שכיחים בדלקות מפרקים הם כאב, נוקשות מפרקית, עייפות וחוסר יציבות מפרקית. ניתוח מאפייני התסמינים מאפשר להגיע לאבחון הבעיה, כמו למשל כאבים חמורים המופיעים תוך מספר שעות במפרק אחד היכולים להעיד על שיגדון או כאבים המחמירים במאמץ ומוקלים במנוחה המעידים על בעיה מכנית (כמו דלקת מפרקים ניוונית).

הבדיקה הפיזיקלית כוללת את המפרקים הכאובים וכן מחפשת אחר סימנים אחרים (כמו חום ופריחה) היכולים להעיד על בעיה סיסטמית. בבדיקת המפרקים תרים אחרי סימנים שונים כמו סימני דלקת (נפיחות, אדמומיות, חום מקומי ורגישות), שינויים מבניים במפרקים ובסמוך להם וכן מעריכים את טווחי התנועה האקטיבים והפסיבים של המפרקים ואיכותם. זיהוי קרפטציות (תחושת או רעשי חיכוך מחוספס מהמפרק) למשל יכול להקל בזיהוי מבנה פגוע במפרק.

בדיקות רלוונטיות נוספות הן בדיקות דם, הדמיות ושאיבת נוזל מהמפרק. בדם תרים אחרי גורמים שונים היכולים להצביע על מחלה סיסטמית או על דלקות מפרקים מסוימות. הדמיות יאפשרו זיהוי שינויים גרמיים כמו התגרמות רקמות רכות, שחיקה, הופעת ציסטות ואובדן מרווחים מפרקיים. שאיבת הנוזל הסינוביאלי מהמפרק מאפשרת לזהות נוכחות של נוזל עודף וכן לבדוק את הנוזל עצמו אחר סימנים כמו דימום או עכירות ואחר סימנים מעבדתיים שונים.

עד כאן מה זה הדלקת.

למה השיטה שלי בעיסוי שיקומי עוזרת?

השיטה עובדת על רוחב הסיבים באותה עוצמה הלוך ושוב מה שגורם להפרדת סיבים הארכת השריר ואיזון, ולכן יש זרימת דם לימפה ועצבוב תקינים .

ברגע שיש פחות לחץ על המפרק וזרימה טובה יש ירידת כאב ואפילו שיקום של המפרק, הרבה פעמים חוסר איזון של השרירים במפרק גורם לשחיקת סחוס וכאבי פרקים.

אז בהצלחה לכולם.